Menu   Email

Kindermiddagen

BRENGT MENS EN DIER DICHTER BIJ ELKAARaai1


Kindermiddagen alleen nog in de vakanties


Onze doelstelling is om mensen en dieren dichter bij elkaar te brengen, met name bejaarden, kinderen en minder validen. Ruim 98% van de dieren op de Ranch zijn opvangdieren.
Waaronder pony`s,schapen,konijnen,kippen,cavia`s,kleurmuizen etc. Door deel te nemen aan de kindermiddag spek je de voerkas van de opvangdieren.

aai1


Kinderen van alle leeftijden zijn welkom,maar graag onder de begeleiding van een volwassene bij kinderen tot en met 6 jaar. Bij de kindermiddagen ga je de dieren aaien en knuffelen. In kleine groepjes krijgen je uitleg hierover en wordt jou op een speelse manier geleerd hoe je met dieren om moet gaan. Heb je wel eens een kip vast gehouden? Belangrijk is het "hoe benader je een dier". Je mag ook de pony`s borstelen en mag je ook een ritje op een pony maken.


aai11 Heb je thuis groente en fruit over of wil je konijnenvoer of konijnensnoepjes meenemen hier mag dit.aai11

wat houd een kindermiddag in :

- kennismaking met alle dieren op de ranch

-uitleg hierover en aaien en knuffelen van de dieren

-muizen Agility/Konijn-Hop

-pony`s poetsen en mooi maken

- een ritje op een pony maken

alles onder begeleiding

- op het einde laten de pony`s truckjes zien en worden er foto`s gemaakt

aai11

Bij ons zijn zoveel de minder valide kinderen maar ook de valide kinderen welkom. Te vaak gebeurt het dat een gezin een minder valide kind heeft (met een PGB ) en deze op een zorgboerderij mag komen maar de valide zusjes en broertjes niet. Dat is hier absoluut niet het geval.

Met een goede uitleg aan kinderen,kunnen veel bijtincidenten en dierenleed voorkomen worden !

aai9


Belangrijk is het "hoe benader je een dier". Dit is ook van belang voor een kind in de thuissituatie;hoe zich te gedragen met hun eigen hond,kat of konijn. Een dier is geen speelgoed en dat kunnen ze nooit te vroeg leren.

Waar: Ingang aan de Mr. D.U. Stikkerstraat Arnhem(Zuid), naast AZC Elderhoeve en tegenover Verpleegtehuis Eldenstaete/doctorspost (tussen busbaan en AZC in ligt onze ranch).

Hoe : Buslijn 14 , halte Mr. D.U. Stikkerstraat

Auto`s graag parkeren bij Eldenstaete/doctorspost. Hier tegenover vind je het eenvoudige houten stalletje met rijbak. Let op bij oversteken.

Wanneer: donderdagmiddags (2018) alleen nog in de vakanties vanaf 13.30 uur tot 15.30 uur. ( Jeugdlandboekje) kijk in de agenda of op afspraak. Het is hier maar een simpel houten stalletje met rijbak zonder enige luxe. Dus kinderen goed kleden afhankelijk van het jaargetijde.

Reserveren buiten de vakanties voor een groep van minimaal 10 kinderen rechtstreeks per mail: info@sunflowersranch.com

Entree: 5 euro per kind met Jeugdlandpas 4,50 euro.

Leeftijd: alle en met begeleiding van een volwassene bij kinderen tot en met 6 jaar( begeleiding heeft gratis entree). Kinderen boven de 75 kg kunnen niet rijden op onze pony`s. Dus wil je zo langs komen kijk in de agenda wanneer dit kan De kindermiddagen zijn vanaf 1 april tot 1 november in de vakanties .