Menu   Email

Onze kleinschalige Dierenopvang

BRENGT MENS EN DIER DICHTER BIJ ELKAAR

aai1...... aai2...... aai3

Ruim 98% van de dieren op de Ranch zijn opvangdieren. Konijntjes, schapen ,hamsters,ratjes, cavia`s, maar ook kippen die na aankoop tegenvallen en op staande voet weg moeten. Door de Dierenbescherming in beslag genomen pony`s of spontaan gered door mensen met een hart voor dieren. Vaak komt het voor dat de dieren zwaar verwaarloosd zijn, of ziek en ondervoed. In vakantieperiodes gebeurt het regelmatig dat dieren in een doos voor de deur neergezet worden, uiteraard zonder afzender.
Voor onze vaste bewoners met hun verhaal kijk bij Ranchdieren !


aai5 aai6 aai7 aai8

Bij binnenkomst worden alle dieren nagekeken en eventueel opgelapt en behandeld door onze dierenarts. Alle dieren worden regelmatig ontwormt en geënt. Daar waar nodig worden de dieren gecastreerd. Daarna wordt gekeken of er dieren bij zijn die geschikt zijn voor herplaatsing. Er wordt gekeken of de dieren tam genoeg zijn en daarbij wordt er ook gelet op mensgerichtheid en op gezondheid. Tegen een kleine vergoeding kunnen de dieren dan herplaatst worden.

Alle dieren krijgen hoogwaardige voeding en het spreekt vanzelf dat alle dieren ruime binnen en buitenverblijven hebben met veel vrijheid. Dat maakt dat er door de beperkte hoeveelheid ruimte geen plaats is voor grootschalige opvang. Slechts in geval van nood gaan wij over tot opvang.

SunFlowers Ranch is geen pension, tijdelijke opvang voor vakantie of ziekte is niet mogelijk. Hiervoor hebben wij niet de middelen en de ruimte!

Alle kosten van dierenarts, voor verzorging, voeding, onderhoud van de verblijven en het terrein worden bekostigd uit eigen gelden. SunFlowers Ranch is een Stichting zonder winstoogmerk en is daarmede afhankelijk van donaties en sponsoring. Wilt u SunFlowers Ranch, en daarmee de dieren in nood, steunen dan kunt u contact opnemen met Andrea Sonderen. Sponsoren kan door middel van gelden, maar ook door materiële zaken zoals voeding, gereedschap en andere. Uiteraard worden alle sponsors vermeld op de website.


aai9...... aai10...... aai11