Menu   Email

De Dieren van Sunflowers Ranch

BRENGT MENS EN DIER DICHTER BIJ ELKAARHier stel ik u aan de vaste bewoners van SunFlowers Ranch voor. Het zijn dieren die hier in 98% van de gevallen opgevangen zijn. Deze zijn dan geschikt bevonden voor onze Aai of Knuffelproject of gewoon niet te herplaatsen. Ook is het vaak dat men met dieren die men in zeer extreme situaties aantreft ,en ook nog eens voor hun leven heb moeten vrezen (zoals bij de pony`s), geen afstand meer kan doen. Dieren zijn geen dingen het zijn levende wezens met hart en ziel. Met deze dieren wordt veel getraind om deze

Dieren weer met de mens dichter bij elkaar te kunnen brengen

Wilt u niet zomaar sponsoren of doneren en vindt het fijner om een dier financieel te adopteren om persoonlijker bij de dieren betrokken te zijn beveel ik u deze site aan. Een dier adopteren is gebaseert op minimaal 20 Euro per maand voor een jaar. U steunt zo het dier naar u keuze. Ook kunnen meerdere personen een dier adopteren. Vooral bij de pony`s is dit gewenst omdat deze de grootste onkosten met zich meebrengen. U logo of naam ( zoals u het wenst) komt dan naast het dier te staan op deze pagina. Uiteraard kunt u de Stichting ook steunen met een vrijwillige bijdrage. Dan komt u bedrijf of naam naar wens op de sponsorsite te staan. De Stichting SunFlowers Ranch komt volledig voor alle onkosten en verzorging van alle dieren op.

Op moment is onze dierenopvang overvol ! Vorig jaar zijn alweer heel veel konijnen etc. in de opvang gekomen.

tinka

SunFlowers Ranch Tinka

Tinka is hier op 8.8.2008 komen wonen. De eigenaars waren op zoekt naar een goed thuis voor ze en dat hopen wij haar te kunnen bieden. Tinka is nu 23 jaar en een merrie. Ze is een reuzen Shetlander. Tinka heeft aangespannen gelopen zowel enkel en dubbelspan, is super gereden en echt van alles gewend. Wij gaan haar inzetten als Therapiepony voor bange kinderen en minder validen.

 

Deze pony zoekt nog adopteerteers

Met een vrijwillige bijdrage per maand of jaar steun je de stichting en kom je op de sponsorsite te staan.

 Adopteer je een dier vanaf 20,- Euro per maand vast voor een jaar dan komt je naam erbij te staan .De bedoeling is dat meerdere gezinnen een dier adopteren.SunFlowers Ranch Kuifje

 Is een roan schimmel appaloosa half Shetty en half Amerikaanse miniruintje (geen stamboekpapier). Dit kleine dappere kereltje heeft mijn hart gestolen omdat hij in de wei lag met een zware koliek aanval bij de vorige eigenaar. Ik liep naar hem toe en heb hem Reiki gegeven naar een tijdje stond die zo weer op en hij bleef mij maar ervan overtuigen dat die echt bij mij hoorde. Tja, en wat doe je dan hè???De vorige eigenaar vond het niet nodig om dit dier normale verzorging en medische zorg te bieden. Hij lag iedere week met zware Koliek in de wei. Ik heb hem toen gekocht de nodige medische zorg en liefde ingestoken. Hij is super opgeknapt en een echte clown. Echter hebben de eerste tijd van verwaarlozing en geen  medische zorg een blijvende schade aan zijn darmen toegevoegd. Zijn voeding en levensomgeving verdiend speciale aandacht.Ook is hij inmiddels zo goed als helemaal blind. Hij is alleen daarom niet te herplaatsen. Kuifje heeft een hele speciale band met mij en is super intelligent.

Deze pony kan ondertussen al heel wat trucjes en kinderen kunnen er op rijden en hij kan nu ook voor een karretje lopen.. Het is een schat van een pony en gaat nooit meer weg!!!

 

Deze pony zoekt nog adopteerteers

Met een vrijwillige bijdrage per maand of jaar steun je de stichting en kom je op de sponsorsite te staan.

 Adopteer je een dier vanaf 20,- Euro per maand vast voor een jaar dan komt je naam erbij te staan .De bedoeling is dat meerdere gezinnen een dier adopteren.


 
kuifjefurby
 

SunFlowers Ranch Furby

Is een Mini paardje en is op 15.4.2010 hier komen wonen. Het is een ruin en zijn kleur is silver dapple Wij waren op tour met de vrachtwagen van de Showstal in Duitsland. Gezellig in de vrachtwagen ook altijd naar paardjes kijken in de weilanden en ineens zagen wij hem liggen een hoopje ellende. Door zijn kleur viel hij ons gelijk in het oog. De kleine kon amber lopen zo lang waren zijn hoefjes. Zijn spieren waren zo slap dat hij moeite had met staan. Ik heb de gok genomen en de eigenaar geld geboden en het hopje ellende ingeladen. Op de terug weg had hij ook gelijk de naam Furby omdat hij zo een witte dot haar tussen zijn oortjes op het hoofd heeft zitten. Inmi. De hoefjes heb ik meteen bij thuis komst een beetje ingekort. Alles in een keer was funest geweest voor zijn spiertjes. Naar wat rust op stal en voer rende die ineens vrolijk rond. Een pak van mijn hart. De hoefsmid heeft nog nooit zo vervormde hoefjes gezien van verwaarlozing. Hij begreep niet dat de dierenbescherming niet heeft ingegrepen zo ernstig waren de hoefjes zelfs nog nadat ik er al een stuk van afgehaald had. Furby werd naar een paar dagen erg ziek. Zijn huid in de hals liet los en hieronder zaten vreselijke wonden. Ik hoopte dat hij het ging halen. Hij krijgt iedere dag medische zorg. Oorzaak dus een of ander vorm van mishandeling.Het was heel erg 6 keer per dag moest ik hem behandelen en weken heb hij voor zijn leven gevochten.Ook naar al de jaren zie je vooral in de zomer nog zijn littekens . Hij is ook nog steeds een beetje bang voor vremden uiterraard vertrauwd hij mij helemaal en ook vind hij de meeste kinderen lief. Deze Pony heeft zo een zwaar verleden gehad en door al de ellende heb ik er sowieso een speciale band mee en word er uiterraard ook niet herplaatst.

Deze pony zoekt nog adopteerteers

Met een vrijwillige bijdrage per maand of jaar steun je de stichting en kom je op de sponsorsite te staan.

 Adopteer je een dier vanaf 20,- Euro per maand vast voor een jaar dan komt je naam erbij te staan .De bedoeling is dat meerdere gezinnen een dier adopteren.SunFlowers Ranch Bobbie 

Is een kleine  lichte vos Shetty ruin van  en als hengst van  ca. 6 maanden oud op 25.10.2008 in de opvang gekomen. Hij is een zoon van Diva deze merrie staat nu bij Nettie ivb. met haar zomerexceem. Paul Peerenboom en Johan Van der Ham hebben hem van de dood gered en Bobbie helemaal uit Vriezeveen opgehaald. Niemand wist wat er middags uit de ponytrailer zou stappen. Bobby was een nieuwsgierig maar heel voorzichtig veulentje. Hij vertrouwd de mensen niet helemaal. Hij was wel minder bang dan zijn moeder Diva. Hij had  rotstraal en wat andere mankementen. Naar wat medische zorg etc. is hij nu goed doorvoed en vrolijk. Hij is ondertussen natuurlijk geënt,gechipt,castreert etc. en zover helemaal gezond. Het littekentje onder het linke oog is nog het enigste bewijs van zijn moeilijk verleden. En hopelijk krijgt hij nog veel meer vertrouwen in ons en kan hij zijn moeilijke start in dit leven een plekje geven. Wij zullen ons best doen.

Zijn twee redders zijn

  Paul Peerenboom en Johan Van der Ham

Deze pony zoekt nog adopteerteers

Met een vrijwillige bijdrage per maand of jaar steun je de stichting en kom je op de sponsorsite te staan.

 Adopteer je een dier vanaf 20,- Euro per maand vast voor een jaar dan komt je naam erbij te staan .De bedoeling is dat meerdere gezinnen een dier adopteren.

 

 
bobbyHiawatha

SunFlowers Ranch Hiawatha

 Genoemd Watje of Wattieeeeeeee is ook geboren in 2005 en ook deze pony heb ik op 14.mei jarig gemaakt. Zijn moeder was volgens zeggen een Amerikaanse mini palomino van 0,85 cm groot en zijn vader een Amerikaanse mini appaloosa van 0,83 cm groot. Tja, dan de teleurstelling van een fokker een hengstveulen met een normale bruine kleur en dan nog wat x-benig in de achterhand. Deze pony is dus ook bij mij via omwegen beland en was een echt zorgenkindje......echt een watje. Luis,zwaar ziek en alles wat je maar kan bedenken had hij ik was er ook bang voor dat hij de eerste winter niet zou overleven en toch heeft die het gered.Soms stond hij bij ons in de woonkamer. Het is een tenger en chic klein bruin minishetje en uiteraard kunnen wij hier ook geen afstand meer van doen. Het is een ruin en echt voor de kleinste kinderen super lief. Er word veel mee gewandeld en geknuffeld. Omdat hij zo klein is gaat ons Watje mee in Verzorgingstehuizen,scholen etc. Ook trucjes kan ons Watje al.

 

Deze pony zoekt nog adopteerteers

Met een vrijwillige bijdrage per maand of jaar steun je de stichting en kom je op de sponsorsite te staan.

 Adopteer je een dier vanaf 20,- Euro per maand vast voor een jaar dan komt je naam erbij te staan .De bedoeling is dat meerdere gezinnen een dier adopteren.SunFlowers Ranch Lucky Luke

 Is een Shetlandpony ruin van ruim  en als veulen van 5 maanden oud in onze opvang gekomen. Deze is op het nippertje voor de slacht gered door Irma Verolme en Patrick Zehl uit Epe. Het veulentje had hun hart gestolen omdat het vlak bij hun huis in een weitje geboren was. Ze kwamen er iedere dag en ineens was hun Willempie weg. Ze kwamen erachter dat de boer het veulentje weggeven had en toen is de ellende begonnen. In een week tijd was hij al drie keer doorverkocht en stond uiteindelijk klaar voor transport naar Italië. Da hebben ze hem uiteindelijk bang,vies en in een vreselijke omgeving terug gevonden en op het nippertje kunnen redden. Het had geen dag langer mogen duren. Omdat hij nu zoveel geluk gehad heeft en Willempje niet goed voor de kinderen uit te spreken is gaat hij nu bij ons Lucky Luke heten. Hij was heel bang en graatmager en de dierenarts gaaf hem weinig kans dat hij het zou halen. Ondertussen is hij een vrolijke leuke pony die goed gevoed is en natuurlijk is hij ook geënt,bekapt,castreert en heeft alle medische toestanden achter de rug. En hopen dat zijn kleine mankementen ook nog herstellen en het een gezonde levenslustige pony wordt.Hij was eind 2011 herplaatst maar is binnen enkele maanden weer in onze opvang beland. Hier blijft die nu ook wonen. Hij heeft knakkende heupen en smakt naar het eten van biks

Zijn  twee redders zijn

 Irma Verolme en Patrick Zehl

Deze pony zoekt nog adopteerteers

Met een vrijwillige bijdrage per maand of jaar steun je de stichting en kom je op de sponsorsite te staan.

 Adopteer je een dier vanaf 20,- Euro per maand vast voor een jaar dan komt je naam erbij te staan .De bedoeling is dat meerdere gezinnen een dier adopteren.LuckyLukedollymolly

Sunflowers Ranch Dolly en Molly

 Mijn vriendin Dorine heeft ze de eerste weken in de huiskamer gehad. Daarom zijn ze ook heel tam.Ze zijn in maart 2009 geboren. Iedere flessen lam heeft netjes gezegd geen toekomst ( ze worden gewoon opgegeten)

 Dus Dolly en Molly hebben geluk gehad en mogen nu bij ons hopelijk heel oud worden. Niet alleen als gras maaiertjes maar ook voor onze projecten meteen in de training. Ondertussen zijn Dolly en Molly allang volwassen.
 

Deze twee schapen zoeken nog adopteerteers

Met een vrijwillige bijdrage per maand of jaar steun je de stichting en kom je op de sponsorsite te staan.

 Adopteer je een dier vanaf 20,- Euro per maand vast voor een jaar dan komt je naam erbij te staan .De bedoeling is dat meerdere gezinnen een dier adopteren.

Caviagroep

Hier leven verschillende cavia's in een groepje. Van alles wat en de groep varieert nog eens qua aantal als er weer een paar een goed thuis gevonden hebben. Sommige blijven hier vast wonen.

Tom en Jerry

Tom en Jerry zijn witte duiven  en zijn hier in August 2010 afgegeven. Ze zijn uiterst tam en lief en hebben ondertussen ook een mooie duiventil. Dus Tom en Jerry blijven hier als vaste bewoners wonen. Er zijn steeds meer duiven uit de buurt hier komen wonen en ondertussen hebben wij er een stuk of 20 duiven. Wij proberen niet meer te krijgen de meesten zijn wit.

onze Koninklijke Familie

Wij hebben weer kippen. Ze zijn hier in maart 2010 gekomen en het zijn zijdehoenders. De haan heet Willem Alexander en zijn vrouw Maxima. En jullie raden het al de drie witte zijn dan Amalia, Alexia en Ariane. Het zijn lieve en tamme kippetjes. En wie weet leggen hun ook nog eens een ei. Inmiddels is onze familie uitgebreid met twee rasechte rode zijdenhoender kipjes en tevens is naar het overlijden van onze eerste William Alexander een nieuwe hier in een doos "afegegeven" dus gewoon gedumpt. Deze nieuwe haan is inmiddels trotse vader van kuikens. Deze zijn helemaal echte zijdehoenders zo zijn wij dus per toeval aan een super leuk kippenras gekomen. De Zijdenhoender de rasbeschrijving vind je op hun site zoals ook foto`s van onze kipjes.

Speedy Gonzales

Wij hebben een hele hoop kleurmuizen. Deze zijn een aantal jaar geleden in een bloempot bij de ingang neer gezet. Zo af en toe hebben ze een nestje omdat ze ruim zitten. all onze muisjes zijn Agility- muizen. Wil je het groepje Speedy Gonzales adopteren?
caviakipduifmuiskonijn

De Konijnengroep

Wij hebben heel veel konijnen in de opvang. Wij willen u vragen als u een dier een goed thuis kunt bieden of u van een dier afmoet a.u.b. graag s`ochtends om 10 uur bij de Ranch te komen. Dit is 7 dagen in de week moegelijk.
Er is nu camera bewaking en ook de nieuwe bewoners van het AZC-Elderhoeve houden toezicht op onze Ranch. Wij willen verkomen dat er konijnen zoals in het verleden over het hek gegoeid in dozen gezet worden en ga zo maar door. Onzer mannlijke konijnen zijn castreerd
.
Verschillende dieren zijn nog geënt maar wij zoeken met spoed iemand die al onze konijnen kan enten tegen een hele schapelijke prijs bij 100 konijnen is 20 euro per 6 maanden per konijn voor ons financiell niet haalbaar.

Wij hebben ook konijnen met de X-factoor en deze zijn opgenomen in ons Happy Hoppers NL Team dit zijn vaste bewoners

Deze konijnengroep zoekt nog adopteerteers

 Zoek er een uit voor adoptie en dit dier komt met foto op deze site met je naam.
Voor onze overleden vrienden.pegasus

Er is een plaats die de Regenboog Brug heet. Als een dier waar je veel van houdt doodgaat, dan gaat dat dier naar de Regenboog Brug. Daar zijn uitgestrekte weiden en heuvels voor onze lieve vrienden, zodat ze met elkaar kunnen rennen en spelen. Er is genoeg eten, water en zonneschijn en onze vrienden voelen zich daar warm en prettig.

Alle oude en zieke dieren worden daar weer jong en beter. Alle dieren die gewond of verminkt waren, worden weer sterk en gezond, precies zoals wij ze herinneren in onze dromen. De dieren zijn gelukkig en tevreden, er is echter een klein ding: Ze vinden het jammer dat ze hun baasje of bazinnetje achter hebben moeten laten.

Ze rennen en spelen met elkaar, maar dan komt de dag dat er eentje plotseling stopt met spelen en in de verte tuurt. Zijn ogen beginnen te stralen, hij begint te trillen van opwinding. Plotseling verlaat hij de groep, rent over het groene gras, sneller en sneller. Hij heeft je gezien en als jij en je lieveling elkaar eindelijk treffen, houden jullie elkaar stevig vast, bij deze vreugdevolle hereniging. Om nooit meer uit elkaar te gaan. De vrolijke kussen overstelpen je gezicht, je handen aaien zijn liefdevolle kop en je kijkt weer in die trouwe ogen, die je zolang niet hebt gezien, maar die altijd in je hart zijn gebleven.

En dan gaan jullie samen over de Regenboog Brug...regenboog