Menu   Email

SunFlowers Ranch als stagebedrijf

BRENGT MENS EN DIER DICHTER BIJ ELKAAR

aai1 aai2 aai3 aai3
Leerlingen van praktijkschool Produs komen hier ook regelmatigVanaf 3 december 2009 staan wij ingeschreven als stagebedrijf op de site van maatschappelijke stage in Gelderland. Zie hieronder de banner. Zoek je een stageplek kan je op deze banner klikken voor meer info en aanmelding.

klik op deze banner voor meer info en aanmelding

stage5

www.mas-xpress.nl.

8 November 2010 heb ik naar het volgen van een cursus het diploma Erkend Praktijkopleider gekregen

aai1 aai2 aai3 aai3


Wat kan je verwachten als je hier stage loopt

- uitgebreide dieren verzorging dat houdt in dat je hele brede info krijgt en ook praktisch meemaakt. Niet alleen maar hokken verschonen,maar ook over medische verzorging etc. dit voor all omdat hier veel dieren binnen komen met diverse medische klachten etc.

-regelmatig komt er een hoefsmid,dierenarts,tandarts soms ook gedragstherapeuten,schaapscheerder etc.

- tevens hou je ook praktisch met de dieren bezig die hier in de opvang zijn. Behalve de normale verzorging zoals borstelen en aandacht geven. Leer je hier ook over het gedrag van het dier en de leer principes van dieren.

- tevens positieve training methodes van dieren zoals de clicker,targetstik etc. training op basis van beloning en motivatie

-de trainingsmethodes gebruiken wij in eerste instanties om dieren naar een traumatische ervaring weer vertrouwen in de mens te geven

- de trainingsmethoden worden ook gebruikt om de dieren positief bezig te houden om verveling te verkomen

- tevens kan je hier ook alles leren over vrijheidsdressuur,grondwerk, gedrag en communicatie met dieren,werken aan lange lijnen,dubbel longe,werken aan de hand,doggydance, horse dancing,kaninhop,agility,flyball,tricktraining etc.

-onze pony`s worden bitloos gereden en je krijgt hier uitleg over waarom en hoezo

- als er projecten op het programma staan mag je er aan meedoen dat zijn

in de zomermaanden kindermiddagen vanaf 1 april tot 1 november

diverse Aai en knuffelprojecte in verpleeghuizen, scholen etc. als deze aangevraagd zijn

verschillende demo`s etc. als deze aangevraagd zijn

kinderfeestjes en vele andere activiteiten zoals jeugdland, Skar ,BSO-Tussen Thuis

aai1 aai2 aai3 aai3


Wat verwachten wij van jullie

Je hoeft hier geen zwaar werk te verrichten zoals stallen uitmesten etc. maar uiteraard verwachten wij wel dat je gemotiveert bent en liefde voor dieren hebt. Ook moet je sociaal zijn tegen kleine kinderen en oudere mensen. Je komt hier ook met minder valide en demente mensen in aanraking

Graag willen wij wel even vermelden dat ik s`ochtends begin en het in de wintermaanden tegen 15 uur door de kou niet meer vol te houden is. Bedenk dat het hier maar een primitief houten stalletje met wei zonder enige luxe is. Dat houd dus in als je in de wintermaanden ( 1 november- 1 April) een stageplek zoekt na schooltijd ,kan het doordeweeks hier dus niet. In de zomermaanden is het uiteraard wel mogelijk om na schooltijd te komen.

Tip: vooral in de zomervakantie hebben wij de meeste activiteiten en kunnen juist dan stagiaires gebruiken !

Kijk op pagina Agenda wat er op de planning staat etc.

Ook willen wij vermelden dat iedere stageloper zelfs verzekerd dient te zijn en hier betreden van het terrein en omgang met de dieren op eigen risico is. Wij hebben geen financiële middelen om dit ook nog te kunnen regelen. Uiteraard hebben wij wel een uitgebreide WA verzekering.

aai1 aai2 aai3 aai3